Voorzien in de eerste levensbehoeften

Kwalitatief & goed onderwijs

Als Stichting zetten wij ons, naast het zorgen voor kwalitatief & goed onderwijs, ook in om mensen in Malawi te voorzien in de eerste levensbehoeften. De afgelopen jaren heeft de Stichting in samenwerking met sponsoren en de Stichting Wilde Ganzen verschillende waterpompen geplaatst. In 2014 werd in het midden van Malawi in Mangochi regio, 13 waterpompen gerealiseerd. In ditzelfde gebied zijn in 2017 nogmaals 15 pompen geplaatst om mensen van schoon drinkwater te voorzien.

  • 13 waterpompen in Mangochi (2014);

  • 17 waterpompen Mangochi (2017).

Extreme Sports Jet Skiing

De resultaten van voldoende waterpompen

De overheid is niet in staat om de mensen in Malawi te voorzien van voldoende waterpompen. Mensen moeten vaak kilometers lopen voor gezond drinkwater. Door het slaan van deze pompen hoeven de mensen minder ver te lopen en is er meer tijd voor andere bezigheden zoals: werken, eten verzamelen en de zorg voor kinderen. Door het plaatsen van de pompen nemen de ziektes onder kinderen af. Mensen halen hun water uit vervuilt water, omdat ze er te ver voor moeten lopen.

Een duurzame oplossing voor school en veilig drinkwater

Waterpompen zijn duurzame oplossingen voor schoon en veilig drinkwater. De pompen worden door de gebruikers onderhouden. Dit houdt in dat iedere gebruiker van de pomp contributie moet betalen. Van dit geld wordt het onderhoud van de pompen betaald. Op deze manier kunnen mensen jarenlang gebruik maken van de pompen. Per pomp is het verschillend hoeveel mensen er gebruik van maken. Gemiddeld maken 250 mensen per dag ongeveer 40 liter gebruik van 1 waterpomp. Dit komt neer op 15.000 mensen die nu beschikking hebben tot schoon en veilig drinkwater.


how to embed google map on website

Wat doet de stichting Wilde Ganzen?

Wilde Ganzen zich in voor een wereld zonder armoede. Net als de Vrienden voor Afrika doen ze dat door ondernemers van slimme projecten te steunen. Met deze projecten zorgen ondernemers in hun eigen buurten namelijk voor verandering en vooruitgang.
Wilde Ganzen ondersteund deze samenwerkingen met kennis, een sterk netwerk en geld. Zo helpen ze aanpakkers die aan de slag gaan om hun buurt vooruit te helpen met de aanleg van sociale voorzieningen. Van schoon drinkwater tot inclusief onderwijs. En van medische zorg tot financiële onafhankelijkheid.

Zijn dit projecten waar je ook graag aan wil bijdragen?

KOM IN ACTIE

Mede mogelijk gemaakt door onze donateurs

Onze Projecten