Ontwikkeling in Malawi

Wereldburgerschap

In 2018 heeft Vrienden voor Afrika een container vol computers geleverd aan een Voortgezet Onderwijs school in het zuiden van Malawi, Mulanje. Deze computers worden ingezet voor Engelse les en om de jongeren digitale vaardigheden te ontwikkelen en in verbinding te brengen met de wereld.

De jongeren uit Nederland zijn 10 dagen in Malawi geweest en hebben lessen gegeven op de school. Ook is er een sportdag georganiseerd
Jongeren leven in Nederland vaak in overvloed. Er zijn sociale voorzieningen waar jongeren op terug kunnen vallen en echt hongerlijden en geen dak boven het hoofd hebben is in Nederland bijna ondenkbaar. In Malawi is het voor veel mensen nog steeds de realiteit. Het korte termijn doel van de reis is ontwikkeling en bewustwording bij de jongeren. Het lange termijn doel is wereldburgerschap en uiteindelijk ontwikkeling in Malawi door de betrokkenheid vanuit de jonge generatie. Een wereldburger is iemand die zich realiseert dat wat hij of zij doet effect heeft op de rest van de wereld (Wereldburger, (n.d)). En daardoor nadenkt over de keuzes die hij of zij maakt. Met de reis worden jongeren uitgedaagd om na te denken over hun achtergrond, opvoeding en positie in de maatschappij. Een reis als deze kan bijdragen aan het maken van keuzes voor nu en later.

Zijn dit projecten waar je ook graag aan wil bijdragen?

KOM IN ACTIE

Mede mogelijk gemaakt door onze donateurs

Onze Projecten