Help ons helpen

Geef om mensen in Malawi

Zonder de (financiële) steun van anderen kunnen wij als stichting niet bestaan en dus de kinderen in ons land niet helpen. Terwijl zij onze steun zo hard nodig hebben. Jij kunt ons helpen door een donatie te doen, dit kan zowel particulier als zakelijk.

Mogelijkheden voor doneren

Je kunt gericht op een project doneren of in het algemeen. Daarbij kun je zelf aangeven of je ons eenmalig of maandelijks wilt steunen. Ook kun je doneren via jouw mobiele telefoon. Hieronder leggen we dit verder uit:

Particulier doneren

Als je donateur wordt van Stichting Vrienden voor Afrika dan bouw jij samen met ons mee aan een mooie toekomst voor de inwoners van Malawi. Je kunt als donateur zelf bepalen hoeveel je wilt doneren en of je dit eenmalig of maandelijks wilt doen. Wij besteden jouw donatie naar eigen inzicht en laten dit volledig toekomen aan de projecten. We houden je op de hoogte van onze bestedingen en resultaten via onze website, digitale nieuwsbrieven, onze socialmediakanalen en onze jaarverslagen. Wil jij op een specifiek project een donatie doen, dan kan dit ook.

Zakelijk doneren

Vanuit een zakelijk perspectief kun je als bedrijf, stichting of fonds ons steunen. Je kan partner worden of een structurele of eenmalige gift doen. Deze schenkingen zijn voor inkomstenbelasting aftrekbaar. Indien jouw bedrijf een specifiek bedrag voor een bepaald project doen, kan kunt u dit aangeven in de donatie of door contact op te nemen met info@vriendenvoorafrika.nl.

Eenmalig of structureel doneren

Voel jij je bewogen bij onze projecten en wil je de kinderen in Malawi een toekomst geven? Doe een donatie! Dit kan online via de verschillende donatiemogelijkheden of via een overschrijving. Je kunt zelf aangeven welk bedrag en of het een eenmalige gift of structurele gift is. Wij verwerken jouw gegevens vervolgens via de GDPR-regelgeving. Wil je, jouw donatie stopzetten dan kan je dit per e-mail of telefonisch aan ons doorgeven.

Help ons helpen

Welke impact heeft jouw donatie?

Wanneer er geen school in de buurt is moeten jonge kinderen elke ochtend een uur naar school lopen. Bekijk de video van een van onze vrijwilligers op locatie in Mangochi om meer over de noodzaak voor onderwijs in deze regio te horen.

De kinderen in het betreffende gebied moeten gemiddeld 4,5 kilometer lopen naar de Namiasi school en 3,2 naar de Samamma school. Dit is voor de kinderen gemiddeld 1 uur lopen. Bolera telt 8 dorpen met in totaal 3500 volwassen. Er wonen in de 8 dorpen, 3690 kinderen tussen de 6 en 10 jaar. Per dorp gespecificeerd zijn de aantallen:

  • Bolera dorp, 750 kinderen
  • Mawuma dorp, 470 kinderen
  • Mdoka dorp, 320 kinderen
  • Katumbiri, 280 kinderen
  • Chimatiro, 500 kinderen
  • Nkali dorp, 860 kinderen
  • Mikongolo, 300 kinderen
  • Matumula, 210 kinderen

Er is in Bolera 1 openbare school genaamd Palm Beach Primary school. Deze school is geprivatiseerd en vraagt schoolgeld. Het schoolgeld bedraagd per jaar 18.000 kwacha, omgerekend komt dit neer op € 23,00. Dit is voor de meeste gezinnen onbetaalbaar.

Van al deze kinderen gaan er momenteel 2.102 kinderen naar school. Waarvan er 1364 naar Namiasi, 338 naar Samamma en 400 naar de privéschool Palm Beach. Dit houdt in dat er 1588 kinderen geen onderwijs krijgen. Niet alleen de afstand is een probleem ook het feit dat de scholen in de omgeving overvol zijn. De scholen hebben geen plek en ruimte voor meer kinderen. Om deze reden willen wij met jouw hulp starten met het bouwen van een nieuwe school.

Help je mee?