Samen bereiken we onze doelen

Alles wat je doet heeft waarde

Malawi behoort tot de top 3 armste land ter wereld. Meer dan 65% van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Van de 21,2 miljoen inwoners (in 2021) zijn er naar schatting 2,5 miljoen wezen, die hun ouders veelal door HIV/AIDS hebben verloren. Daarbij komt dat een groot deel van de bevolking niet in de buurt van de grote steden woont en nagenoeg geen toegang heeft tot onderwijs.

Bij de Stichting Vrienden voor Afrika is ons doel om kinderen in Malawi (en Afrika) een kans te geven op kwalitatief onderwijs en daar kunnen we hulp bij gebruiken. Dat kan in de vorm van donaties, maar er zijn ook andere manieren om te helpen. Je kan een actie op school, op werk of in de buurt organiseren. Wandel, ren of fiets mee met een bestaand evenement en laat je sponsoren. Zet je in als vrijwilliger in je woonplaats. Ook als bedrijf kan je ons sponsoren. Of bedenk zelf een creatieve manier die bij je past.

Terwijl armoede en educatie meer kinderen in Malawi raakt dan ooit tevoren, kunnen we ook met meer mensen dan ooit het verschil maken. Voor al die kinderen die nu geen kwalitatief onderwijs hebben.

Vrijwilligerswerk

Zet je in als vrijwilliger. Daarin zijn veel mogelijkheden.

MEER WETEN

Help als bedrijf

Als bedrijf kan je ook maatschappelijk bijdragen.

MEER WETEN

Doneren

Wil je Vrienden voor Afrika financieel steunen?

MEER WETEN

Project aanvragen

Wij helpen ook op aanvraag aan projecten.

MEER WETEN

Veelgestelde vragen

Zie hier een overzicht van onze FAQ.

MEER WETEN

Een beetje vriendelijkheid geeft leven aan anderen.

Word vriend en meld je aan!

Missie en Visie

Algemene kennis is de basis voor ontwikkeling. Vrienden voor Afrika wil de algemene kennis van de jonge generatie in Malawi vergroten door kwalitatief goed onderwijs te stimuleren en te financieren op zowel basis- en middelbare (technische) scholen. Door de educatie te verbeteren wordt het kennisniveau van mensen groter. Wanneer deze kennis wordt vergroot, kunnen mensen zich beter redden in diverse situaties.

Volledig vrijwillig

Vrienden voor Afrika is stichting, opgericht in 2002 in Bunschoten-Spakenburg. De bestuursleden van de stichting krijgen geen financiële beloning voor hun inzet. Er wordt beoogd om 100% van de giften in te zetten voor de hulp in Malawi. Vrienden voor Afrika is compleet afhankelijk van donaties en hun vrijwilligers. Wil jij vrijwilliger worden? Bekijk de mogelijkheden en steun Malawi.

Een duurzaam Malawi

Vrienden voor Afrika bouwt mee aan een duurzaam Malawi. Als stichting hebben we de primaire focus gelegd op educatie, waarbij wij samen met jou inzetten om het niveau van onderwijs significant te verbeteren. Dit doen we bijvoorbeeld door het bouwen van scholen, leveren van schoolmaterialen, het overdragen van kennis en een actieve participatie in het onderhouden van eerder uitgevoerde projecten.