Mulanje Mission Hospital

In 2013 heeft Vrienden voor Afrika Mulanje Mission Hospital financieel geholpen aan de renovatie van 30 waterpompen in het uitgestrekte gebied in het zuiden van Malawi, Mulanje. Door de pompen weer functioneel te maken konden per pomp gemiddeld 500 mensen van schoon drinkwater worden voorzien. Dat komt neer op een totaal van 15.000 mensen in totaal. Water is leven!

Waarom is renovatie van waterpompen zo belangrijk in Malawi?

Schoon drinkwater is in Nederland een heel normaal goed. Dit is in Malawi echter helemaal niet het geval. Hier zijn ze erg afhankelijk van de waterpompen waar sommige dorpsleden urenlang voor moeten lopen om er één te bereiken. Wanneer deze waterpomp vervolgens het niet meer doet en daardoor toch zorgt voor vervuild water dan kan dit grote gevolgen hebben. Het is dan ook belangrijk dat de waterpompen altijd goed blijven werken en tijdig worden gerenoveerd.

Hoe dragen waterpompen bij aan kwalitatief & goed onderwijs in Malawi?

Kwalitatief & goed onderwijs gaat niet alleen om het bouwen van scholen, gebouwen en zorgen voor goed geschoolde leraren. In Malawi (maar ook in Nederland) komt er nog veel meer kijken bij dit soort projecten. Wanneer een school wordt gebouwd komt er ook een campus omheen zodat veel leraren en kinderen goede slaapplekken hebben. Dit soort “dorpen” moeten ook voorzien worden van de eerste levensbehoeftes zoals schoon drinkwater. Door waterpompen bij de scholen te plaatsen of tijdig te renoveren zorg je er voor dat men zich geen zorgen hoeft te maken om drinken en kunnen ze zich volledig richten op studeren.

Wat doet Mulanje Mission Hospital?

Mulanje Mission Hospital werkt samen met een lokaal overheidsziekenhuizen om een bevolking van 685.000 mensen in het Mulanje-district in het zuidoosten van Malawi te dienen. Mulanje Mission werd tegen het einde van de 19e eeuw opgericht en de oorspronkelijke gezondheidsfaciliteit op de huidige locatie functioneerde alleen als kraamkliniek. Tegenwoordig biedt het ziekenhuis met 220 bedden een volledig scala aan medische, chirurgische en pediatrische diensten. Samen met het aangrenzende College of Nursing staat MMH bekend om zijn hoge zorgstandaarden, onder het bestuur van Blantyre Synode van de Central Church of Africa Presbyterian (CCAP).

Zijn dit projecten waar je ook graag aan wil bijdragen?

KOM IN ACTIE

Mede mogelijk gemaakt door onze donateurs

Onze Projecten