Personeelshuizen voor leraren

Het voortgezet onderwijs heet in Malawi secondary school. De kinderen zijn tussen de 12 en de 16 jaar. Van alle jongeren start er maar 20% aan het voortgezet onderwijs. Voortgezet onderwijs is belangrijk voor de ontwikkeling van kennis van de jongeren van Malawi. Kennis is de eerste stap naar een betere toekomst.

 

Het Mulanje mission team heeft een aanvraag ingediend voor het bouwen van twee huizen voor leraren. Vakkundige leraren zijn een belangrijke voorwaarde voor kwalitatief onderwijs. Op dit moment wonen er een aantal leraren ver van de school af. Leraren willen niet op de school werken, omdat de reistijd te lang is, de huizen in een slechte staat zijn en hun gezin niet mee kunnen nemen.

Deze huizen zijn van groot belang, omdat het hen helpt bij een veilig, gezond en comfortabel leefomgeving van de medewerkers en hun gezinnen. De personeelshuizen bieden zowel de organisatie als de medewerkers gemoedsrust. Het is belangrijk dat een school zich op de missie kan blijven concentreren. Door het bouwen van deze twee huizen wordt de kwaliteit van het onderwijs verbeterd en sluit daarom volledig aan op onze visie. Vrienden voor Afrika heeft een deel van de huizen gefinancierd.

Zijn dit projecten waar je ook graag aan wil bijdragen?

KOM IN ACTIE

Mede mogelijk gemaakt door onze donateurs

Onze Projecten