Solarpomp voor schoon drinkwater

Bij elke Gezondheidspost is een waterpomp geplaatst om de post te voorzien van schoon drinkwater. Bij de Piet Veerman post is begin 2017 een Solarpomp geplaatst. Dit houdt in dat het water uit de grond met een motor, die op zonne-energie draait omhoog gepomp wordt. Het water wordt opgeslagen in een waterreservoir, zodat de Gezondheidspost direct voorzien wordt van schoon drinkwater.


how to embed google map on website

Samen werken aan een betere Malawi

In 2009 en 2010 is een aanvraag gedaan bij Impulsis voor de bouw van 10 gezondheidsposten. De gezondheidsposten zijn gevestigd in een uitgestrekt gebied in het zuiden van Malawi. De gezondheidsposten zijn onderdeel van het Mulanje Mission Hospital. De gezondheidsposten hebben meerdere functies. Er worden trainingen gegeven aan vrouwen over gezinsplanning en hygiëne voorschriften, daarnaast krijgen de zwangere vrouwen en jonge kinderen hier de controles en inentingen. De 10 gezondheidsposten zijn: Nachiwale, Khaya, Salamba, Ngolewera, Misithe, Misanja, Dumela, Chibanthi, Luwanje, Piet Veerman

Fietsambulance in elke gezondheidspost

Elke Gezondheidspost heeft een fietsambulance. De mensen in de dorpen moeten vaak kilometers afleggen om het ziekenhuis te bereiken. Door het gebruiken van een fietsambulance kunnen ook de vrouwen en kinderen die te zwak zijn om te lopen het ziekenhuis bereiken voor hun zorg.

Zijn dit projecten waar je ook graag aan wil bijdragen?

KOM IN ACTIE

Mede mogelijk gemaakt door onze donateurs

Onze Projecten