Juni 2022, De Bolera Primary School geeft les

Het is natuurlijk fantastisch dat er sinds januari 2022 les wordt gegeven aan de kinderen  van Bolera Primary School,  in Malawi. We krijgen enorm veel leuke filmpjes binnen die we jullie niet willen onthouden. We kunnen zeggen dat de eerste fase van ons project Bolera, het bouwen van de school in Malawi, succesvol is verlopen maar helaas zijn we er nog niet!

Weinig lesmateriaal voor goede educatieve lessen in Malawi

Het ontbreekt nog erg aan goed en vooral voldoende lesmateriaal. Door de enorme toestroom van leergierige kinderen is er grote behoefte aan simpele dingen zoals schoolbordkrijt, schriften, potloden en pennen zodat elke leerling in zijn eigen schrift kan schrijven. Tevens is er een groot tekort aan lesboeken in het Engels en de lokale talen. Nu kijken vaak meer dan 5 kinderen in een lesboek. Er wordt gevraagd om bijvoorbeeld 1000 pennen en 2500 schriften. Simpele spullen, maar voor een gemiddeld gezin in Malawi een grotere uitgave. Hoe de kinderen nu leren schrijven? Nou, met hun vingers en zand. Niet efficiënt maar het werkt, kijk maar naar het filmpje hiernaast!

Wat doet Vrienden voor Afrika voor de kinderen in Malawi?

Als erkend doel en stichting richten wij ons op goede educatie voor de kinderen in Malawi. We doen dit door het bouwen van scholen maar ook door het geven van lesmateriaal, voorzien van waterpompen en hulp verlenen aan bouwprojecten. Vrienden voor Afrika wil ook meer doen voor de kinderen van Afrika en daarom gaan we steeds weer een stapje verder, de Bolera Primary School is voor ons het grootste project tot nu toe geweest en we zijn nog steeds erg trots op wat we bereikt hebben. Daarover kun je ook hier meer teruglezen.

Onze hulp, hun toekomst. Help de kinderen in Malawi!

Om ervoor te zorgen dat de kinderen goed les kunnen volgen hebben we het lesmateriaal nodig. Daarvoor hebben we echter donaties nodig en daarvoor hebben we jouw hulp nodig. Wil jij ook een steentje bijdragen voor goede educatie in Malawi, Afrika?

Doneer nu

Gerelateerde artikelen

TANK & SCHENK bij BP Wijnands in Bunschoten

17 januari 2022|

Sinds 1979 is het BP-tankstation van Wijnand's een begrip in Bunschoten-Spakenburg en omgeving. Kwaliteit én lokale betrokkenheid kenmerken al die jaren al ons tankstation en Carwash. Als de gasten kiezen voor Tank en Schenk, [Verder lezen...]

Coronacrisis, ook in Malawi merkbaar

6 mei 2020|

Begin mei 2020 zou gestart worden met de bouw van het schoolgebouw, waar de verwachting was deze in september later dit jaar op te leveren. Een groep enthousiaste vrijwilligers stond geheel paraat om de schouders [Verder lezen...]

Blijf op de hoogte van Stichting Vrienden voor Afrika

Helaas heeft een fout opgetreden. Probeer het nogmaals.
Helaas heeft een fout opgetreden. Probeer het nogmaals.