Wat een mooie actie was dit zeg! Dankzij een genereuze donatie van Bikes4Africa heeft Vrienden voor Afrika tien fietsen kunnen aanschaffen voor de leraren van Bolera Primary School. Dit gebaar heeft een enorme impact gehad: het woon-werkverkeer van een uur wandelen is nu teruggebracht naar slechts 15-20 minuten fietsen. Bovendien hebben de leraren nu ook een eigen transportmiddel voor privégebruik.

Op de achtergrond van deze geweldige verandering is de bouw van vier nieuwe lokalen, een project dat Vrienden voor Afrika realiseert in samenwerking met Wilde Ganzen en onze zusterorganisatie Abale a Africa. Dit project biedt niet alleen betere onderwijsfaciliteiten maar verbetert ook de levensomstandigheden van de leraren aanzienlijk.

De man in het mooie pak op de foto is de trotse hoofdonderwijzer Numeri Ludzu. Hij stelde ons de vraag om te helpen, en nu maakt hij zijn tien leraren ontzettend blij met deze nieuwe fietsen.

Vrienden voor Afrika: kleine gebaren, grote impact!

 

Gerelateerde artikelen

TANK & SCHENK bij BP Wijnands in Bunschoten

17 januari 2022|

Sinds 1979 is het BP-tankstation van Wijnand's een begrip in Bunschoten-Spakenburg en omgeving. Kwaliteit én lokale betrokkenheid kenmerken al die jaren al ons tankstation en Carwash. Als de gasten kiezen voor Tank en Schenk, [Verder lezen...]

Coronacrisis, ook in Malawi merkbaar

6 mei 2020|

Begin mei 2020 zou gestart worden met de bouw van het schoolgebouw, waar de verwachting was deze in september later dit jaar op te leveren. Een groep enthousiaste vrijwilligers stond geheel paraat om de schouders [Verder lezen...]

Blijf op de hoogte van Stichting Vrienden voor Afrika

Helaas heeft een fout opgetreden. Probeer het nogmaals.
Helaas heeft een fout opgetreden. Probeer het nogmaals.