In het afgelopen kerkseizoen hebben de gemeenteleden van de Gereformeerde Kerk in Bunschoten een inzamelingsactie gehouden. In september vorig jaar kreeg ieder gezin een spaarpotje en daar konden de gezinnen geld in sparen. De diaconale doelen van het afgelopen jaar waren Vrienden voor Afrika en Jozien Koelewijn.

Beide doelen zetten zich in voor het welzijn en een goede toekomst voor de jeugd in een Afrikaans land. Stichting Vrienden voor Afrika maakt zich hard om het onderwijs in Malawi te verbeteren. De afgelopen tijd heeft de stichting dit gedaan door projecten te ondersteunen in en rondom scholen, zoals het transporteren en in gebruik laten nemen van computers en bouw van lerarenhuizen. Momenteel worden de ingezamelde gelden gebruikt voor de bouw van een basisschool in Bolera, een arm dorp waar 1.500 kinderen geen onderwijs krijgen.

Eind 2019 hoopt de bouw te starten! Jozien Koelewijn is als missionair werker verbonden bij de Stichting Ikaya Lothando. Dit betekent veilig (t)huis. Dit probeert ze de kinderen in het township van Durban te bieden, een veilig thuis. Veilig voor geweld, drugs en seksueel misbruik. Kinderen gewoon weer kind laten zijn, door middel van sport, spel en creatieve vaardigheden.

Gerelateerde artikelen

TANK & SCHENK bij BP Wijnands in Bunschoten

17 januari 2022|

Sinds 1979 is het BP-tankstation van Wijnand's een begrip in Bunschoten-Spakenburg en omgeving. Kwaliteit én lokale betrokkenheid kenmerken al die jaren al ons tankstation en Carwash. Als de gasten kiezen voor Tank en Schenk, [Verder lezen...]

Coronacrisis, ook in Malawi merkbaar

6 mei 2020|

Begin mei 2020 zou gestart worden met de bouw van het schoolgebouw, waar de verwachting was deze in september later dit jaar op te leveren. Een groep enthousiaste vrijwilligers stond geheel paraat om de schouders [Verder lezen...]

Blijf op de hoogte van Stichting Vrienden voor Afrika

Helaas heeft een fout opgetreden. Probeer het nogmaals.
Helaas heeft een fout opgetreden. Probeer het nogmaals.