Zwaaiende-kindjes-blij
Onze hulp, hun toekomst

Bedankt voor je interesse in een duurzaam Malawi

We hebben jouw aanmelding voor de nieuwsbrief ontvangen. Vanaf nu houden we je op de hoogte van de laatste nieuwtjes rondom Malawi en Vrienden voor Afrika.

Zwaaiende-kindjes-blij
Onze hulp, hun toekomst

Bedankt voor je interesse in een duurzaam Malawi

We hebben jouw aanmelding voor de nieuwsbrief ontvangen. Vanaf nu houden we je op de hoogte van de laatste nieuwtjes rondom Malawi en Vrienden voor Afrika.

We helpen je graag verder

Onze veelgestelde vragen

Het kan zijn dat sommige zaken nog niet helemaal duidelijk voor je zijn. Om deze reden hebben we de meest voorkomende vragen hieronder voor je klaargezet.

Over Vrienden voor Afrika

Jaap Offringa, voormalig bestuurslid en tevens oprichter van de Stichting, kwam begin 2000 voor het eerst in contact met Malawi. Voor zijn werkzaamheden die hij verrichte voor de zendingscommissie vanuit de Hervormde Kerk in Bunschoten kwam hij in aanraking met de ontwikkelingsactiviteiten in Malawi. Tijdens een bezoek in Malawi is Jaap in contact gekomen met dr. Bram Sizoo, medisch directeur van het Mulanje Mission Hospital, die zijn ervaringen deelde over de erbarmelijke omstandigheden in Malawi, op sociaal- en economisch vlak. Eenmaal terug in Nederland besloot Jaap samen met zijn vrouw Ali, een stichting op te richten om steun en hulp te kunnen bieden.

Wij als stichting hebben de primaire focus gelegd op educatie, waarbij wij samen met jou ons inzetten om het niveau van onderwijs significant te gaan verbeteren. Zoals het bouwen van scholen, leveren van schoolmaterialen, overbrengen van kennis en actieve participatie in het onderhoud.

Wil je weten hoe jij ons kan helpen?

Kom in actie
Ja, Stichting Vrienden voor Afrika voldoet aan de eisen die de Nederlandse Belastingdienst voor een ‘Algemeen Nut Beoogde Instelling” stelt, oftewel ANBI. De aanvraag voor het CBF-keurmerk loopt momenteel.
Deze goedkeuring is belangrijk, omdat je als donateur alleen schenkingen kunt aftrekken van de belastingen als een organisatie voldoet aan de eisen van ANBI. Daarnaast betekent dat dat wij geen schenk- en/of erfbelasting hoeven te betalen over de ontvangen schenkingen en erfenissen. Dus alles komt ook daadwerkelijk ten goede aan ons werk voor kinderen in Malawi.

Meer weten over de belastingvoordelen bij een donatie als organisatie?

Meer informatie

Wij zijn geheel afhankelijk van donaties. Dit betekent dat particulieren en bedrijven ons financieel steunen en wij hierdoor ons werk kunnen uitvoeren. Fondswerving is bij ons dan ook een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden, hier zetten we onder andere sociale media en onze website voor in. Volg jij ons al op Facebook?

Nee. Alle donaties worden ten laste van de projecten weggeschreven. Daarnaast mag een ANBI geen winst maken met activiteiten die het algemeen belang dienen. Daarnaast krijgt het bestuur geen financiële beloning voor hun inzet. Om die reden wordt 100% van de donaties ingezet voor hulp in Malawi. De stichting bouwt mee aan een duurzaam Malawi, en heeft als doel vanuit haar Christelijke identiteit op te komen voor haar naasten.
Ja, de bestuurders ontvangen geen beloning voor hun werkzaamheden en werken 100% vrijwillig.
Omdat ook jij hét verschil kunt maken! Malawi behoort tot de top 3 armste land ter wereld. Meer dan 65% van de bevolking leeft onder de armoedegrens. De gemiddelde leeftijdsverwachting is door de hoge prevalentie van HIV/AIDS ongeveer 55 jaar. Van de 21,2 miljoen inwoners (in 2021) zijn er naar schatting 2,5 miljoen wezen, die hun ouders veelal door HIV/AIDS hebben verloren. Daarnaast woont het grootste deel van de bevolking niet in (de buurt van) de grote steden en heeft nagenoeg geen toegang tot onderwijs. Met iedere donatie help jij direct mee.
Resultaten met impact én een duurzaam karakter. In ons huidige project krijgen straks 1500 leerlingen per dag onderwijs. Dit resulteert in minder analfabeten, minder achterstanden en betere kansen op de arbeidsmarkt wat weer bijdraagt aan het stuwen van de lokale economie.

Doneren aan Vrienden voor Afrika

Dat kan als donateur op 4 verschillende manieren:

  1. Wekelijks via een SEPA-machtiging;
  2. Maandelijks via een SEPA-machtiging;
  3. Jaarlijkse donatie, op basis van factuur;
  4. Eenmalig via:
    a. IDEAL;
    b. Credit Card.
Doneren
We communiceren ieder kwartaal via onze nieuwsbrief en posten daarnaast maandelijks nieuwsitems of projecten op onze website. Daarnaast plaatsen we wekelijks posts op Facebook en Instagram.

We vinden het jammer om te horen dat jij je lidmaatschap wil opzeggen. Uiteraard ben je ook altijd vrij om je lidmaatschap tijdelijk te bevriezen om later weer op te starten. Dit kan per e-mail naar info@vriendenvoorafrika.nl.

Dit vinden we fijn om te horen! Doneren kan via onze doneerpagina of kan direct overgemaakt worden per bank overgeschreven worden naar NL32 RABO 0312 4356 06 t.n.v. Stichting Vrienden voor Afrika.

Dit kan via de website op onze doneerpagina of per bank overschrijving naar NL32 RABO 0312 4356 06 t.n.v. Stichting Vrienden voor Afrika

Doneren aan Vrienden voor Afrika voor bedrijven

Dat kan zeker, je kunt hiervoor kiezen om een factuur te ontvangen welke je kunt gebruiken om de fiscale voordelen te genieten. Je kunt telefonisch contact met ons opnemen of een e-mail sturen naar info@vriendenvoorafrika.nl

Je kunt telefonisch contact met ons opnemen of een e-mail sturen naar info@vriendenvoorafrika.nl

Bij Stichting Vrienden Voor Afrika kan je ook anoniem doneren. Dat kan door een bankoverschrijving te doen (NL32 RABO 0312 4356 06 t.n.v. Stichting Vrienden voor Afrika), dus niet via de website of contact opnemen met ons via info@vriendenvoorafrika.nl

Ja, hiervoor kan je gewoon gebruik maken van onze donatietool. Gebruik hiervoor wel https://www.rabobank.nl/particulieren/betalen/service/betalen-en-opnemen/bic-swift-iban/ om de juiste gegevens in te vullen.

We organiseren om de twee jaar een symposium of ander vergelijkbaar evenement waarbij we de sponsoren bedanken voor hun steun en delen daar de behaalde resultaten. Daarnaast brengen we tijdens het event sponsoren met elkaar in contact.

Vrijwilligerswerk

Je kan als vrijwilliger Vrienden voor Afrika helpen bij het uitvoeren van evenementen en activiteiten, denk hierbij aan:

  • Huis-aan-huis collecte;
  • Bedenken, plannen en uitvoeren (grote) acties;
  • Online campagnes, zoals share & like acties;
  • Voorlichting geven over ontwikkelingswerk op scholen en andere publieke evenementen;
  • Organisatie en ondersteuning in projecten.

Op dit moment werken ongeveer 25+ mensen mee aan het behalen van onze doelen.

Onze vrijwilligers zijn allemaal mensen met passie en liefde voor de mens. Het is belangrijk dat je energie, geduld en een goede portie doorzettingsvermogen hebt. Als je als vrijwilliger aansluit houden we zoveel mogelijk rekening met jouw persoonlijke kwaliteiten en ambities en maken we vooral ook veel plezier.

Wat je voor jouw werk als vrijwilliger terugkrijgt is onbetaalbaar! Bij ons als vrijwilliger werken betekent veel plezier én veel leren; over kinderen maar ook over jezelf. Deze ervaringen kun je vertalen naar je dagelijkse leef-, leer- of werksituatie.

Privacy

Wanneer je een éénmalige donatie doet kan dat anoniem, maar bij uitvoering van het donateurschap (lidmaatschap) leggen wij persoonsgegevens vast zoals naam, adres, woonplaats, e-mailadres. Wij verstrekken uw gegevens uitsluitend aan partijen die diensten voor onze stichting uitvoeren, zoals drukkers voor het afdrukken van acceptgiro’s en etiketten en banken voor de verwerking van incassomachtigingen, en alleen die gegevens die voor de betreffende verwerking noodzakelijk zijn. Alle aan ons toevertrouwde informatie wordt door ons en door onze leveranciers vertrouwelijk behandeld.

Je e-mailadres wordt uitsluitend gebruikt, met jou toestemming, om informatie te sturen die onze stichting betreffen zoals nieuwsbrieven over gestarte en afgesloten projecten.

Je gegevens worden alleen gebruikt voor de doeleinden waarvoor ze zijn verkregen.

Veelgestelde vragen

KLIK HIER

Kom in actie

KLIK HIER

Projecten

KLIK HIER